Καλησπέρα αγαπητοί αναγνώστες του Voxel. Το άρθρο αφορά όλους εσάς που θέλετε να κάνετε format στον υπολογιστή σας, ή να εγκαταστήσετε δεύτερο λειτουργικό σύστημα. Η εύκολη λύση προφανώς είναι από το DVD drive. Αυτό όμως μπορεί μερικές φορές να μην είναι εφικτό. Ίσως γιατί το μηχάνημά μας είναι netbook και δεν έχει DVD drive, είτε γιατί στο laptop και στον σταθερό μας Η/Υ δεν δουλεύει ο DVD drive. Οπότε η λύση είναι μόνο μία πλέον,…..Bootable USB Stick.

Πως φτιάχνουμε λοιπόν το Bootable USB…???

Θα το δούμε κάνοντας το δικό μας φλασάκι για να περάσουμε τα Windows 10 x64.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και όχι ιδιαίτερα χρονοβόρα. Ο βοηθός μας είναι το πρόγραμμα Rufus. To Rufus είναι ένα πρόγραμμα που μας βοηθά με τη διαμόρφωση και τη δημιουργία USB με δυνατότητα εκκίνησης.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Rufus  σε σχέση με άλλα αντίστοιχα προγράμματα του είδους του είναι ότι είναι εξαιρετικά γρήγορο. Όπως βλέπουμε και στην παρακάτω εικόνα.

Κατεβάζουμε το Rufus από εδώ.

Για να τρέξουμε το Rufus αρκεί απλά να κάνουμε διπλό κλικ πάνω του. Το πρόγραμμα είναι portable  και δεν χρειάζεται εγκατάσταση.

Έχοντας το USB συνδεδεμένο στον υπολογιστή μας το Rufus το βρίσκει αυτόματα.

Στη συνέχεια κάνουμε κλικ στο εικονίδιο με το δίσκο όπως φαίνεται παρακάτω και φορτώνουμε το αρχείο windows10.iso  που θέλουμε να έχουμε στο φλασάκι.

Πατάμε εκκίνηση και θα ανοίξει το παράθυρο που θα μας υπενθυμίσει πως ότι έχουμε στο φλασάκι θα διαγραφεί. Πατάμε ΟΚ και η διαδικασία αρχίζει.

Η όλη διαδικασία δεν πήρε πάνω από 10 λεπτά. Για την ακρίβεια διήρκησε 9 λεπτά και 43 δεύτερα.

Ο χρόνος βέβαια από μηχάνημα σε μηχάνημα θα αλλάζει ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός και ανάλογα με το λειτουργικό που θα θέλουμε να περάσουμε.Εμείς στο παράδειγμά μας εγκαταστήσαμε τα Windows 10 x64 (3,74 GB).Ελπίζω να βοήθησα όποιους επίδοξους  θα το προσπαθήσουν. Για κάθε απορία επικοινωνήστε με την ομάδα του Voxel.

SHARE