Οι καινούργιες συσκευές Android καταναλώνουν πολύ ενέργεια για να φωτίσουν τις μεγάλες οθόνες τους και για να είναι “έξυπνα”.Καλό λοιπόν θα ήταν να γνωρίζουμε πως θα μειώσουμε λίγο την κατανάλωση αυτή με κάποιες απλές ρυθμίσεις.

  1. Βάλτε μαύρο φόντο και σκούρο θέμα:  Αν η οθόνη της συσκευής σας είναι τύπου AMOLED, τότε ενεργοποιεί μόνο τα pixel που έχουν κάποιο χρώμα (εκτός του μαύρου).Επομένως ένα μαύρο φόντο και ένα σκούρο (ιδανικά μαύρο) θέμα εξοικονομούν μπαταρία.
  2. Μην ρυθμίζετε την φωτεινότητα στο αυτόματο:  Ο αισθητήρας της συσκευής που είναι υπεύθυνος για την ρύθμιση της φωτεινότητας, δεν είναι τόσο αξιόπιστος όσο το ανθρώπινο μάτι.Επομένως είναι καλύτερα να ρυθμίζουμε μόνοι μας την φωτεινότητα ανάλογα με την περίσταση.
  3. Επιλέξτε μικρό χρόνο για την απενεργοποίηση της οθόνης:  Ρυθμίστε τον χρόνο απενεργοποίησης της οθόνης σε 15 ή 30 δευτερόλεπτα.Αυτό είναι αποδοτικό αν σκεφτεί κανείς ότι ενεργοποιούμε την οθόνη του κινητού μας περίπου 100 – 150 φορές την ημέρα (κατα μέσο όρο).
  4. Αφήστε την συσκευή σας να είναι “χαζή” μερικές φορές:  Μπορούμε να απενεργοποιήσουμε κάποιες έξυπνες λειτουργίες όπως η ανίχνευση χειρονομιών, όταν δεν τις χρειαζόμαστε.
  5. Απενεργοποιήστε την δόνηση:  Απενεργοποιήστε την δόνηση κατά την κλήση αλλά και την δόνηση κατά την πληκτρολόγηση.Η συσκευή καταναλώνει πολύ περισσότερη ενέργεια για την δόνηση από αυτή που καταναλώνει για να ακουστεί ο ήχος όταν δεχόμαστε κάποια κλήση.
SHARE