Σαν σήμερα το 1986, ξεκίνησε το franchise του “Legend of Zelda”. Το Zelda όπως είθισται να το αποκαλούμε είναι ένα fantasy-action-adventure game  το οποίο ξεκίνησε από τους game designers Shigeru Miyamoto και Takashi Tezuka. Το παιχνίδι εκδόθηκε απο τη Nintendo ενω στην ανάπτυξη του συνέβαλαν και οι Capcom, Vanpool και Grezzo.

   Ο πρωταγωνιστής της σειράς μας είναι ο Link ο οποίος συχνά καλείται να σώσει το βασίλειο του Hyrule  από τον “κακό” Ganon αλλά και την πριγκιπισσα Zelda(μμμ γνωστό σενάριο). Όλα αυτά επιτυγχάνονται με την επίλυση γρίφων και αντιμετώπιση διαφόρων εχθρών που συναντάει στο πέρασμά του ο Link. Το παιχνίδι ενσωματώνει πολλά ιαπωνικά στοιχεία και αυτό είναι λογικό αφού ο Miyamoto εμπνεύστηκε πάρα πολύ απο την παιδική του ηλικία στην Ιαπωνία για το σχεδιασμό του παιχνιδιού.

 Μπορούμε να πούμε με μεγάλη σιγουριά οτι ο θρύλος του Zelda αποτελεί το μεγαλύτερο franchise της Nintendo και φυσικά αξίζει να ρίξετε μια ματιά στις τελευταίες προσθήκες της σειράς όσοι δεν έτυχε να ασχοληθείτε μ’ αυτό στο παρελθόν.