Οι δημιουργοί της Siri, φαίνεται να έχουν αναπτύξει έναν ψηφιακό βοηθό που είναι σημαντικά πιο εξελιγμένος από την Siri σε πολλά θέματα και ειδικότερα στην συζήτηση με άνθρωπο. Ο λόγος για τo Viv που επιδιώκει να γίνει ο απόλυτος ψηφιακός βοηθός.

Μέρος της ομάδας που ανέπτυξε την Siri αποφάσισε να δημιουργήσει ένα νέο startup, το Viv, με σκοπό την ανάπτυξη ενός ικανότερου ψηφιακού βοηθού με περισσότερες δυνατότητες αλληλεπίδρασης με τον άνθρωπο. Αυτή η ομάδα η οποία ανέλαβε και την ενσωμάτωση της Siri στο λειτουργικό σύστημα iOS, δημιούργησε την Viv Labs η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογία εξελιγμένης τεχνητής νοημοσύνης.

Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 9 Μαΐου θα γίνει η πρώτη επίδειξη της τεχνολογίας των Viv Labs. Θα δούμε το Viv να καλεί ταξί, να παίζει μουσική, να κάνει αναζήτηση στον διαδίκτυο, να μιλά για τον καιρό και να παραγγέλνει είδη απαραίτητα για το νοικοκυριό. Οι δημιουργοί του Viv υποστηρίζουν μάλιστα ότι ο ψηφιακός βοηθός θα βελτιώνεται με τον καιρό, προσφέροντας ακόμα περισσότερες δυνατότητες. Επιπλέον το Viv θα μπορεί στο μέλλον να δημιουργεί τον δικό του κώδικα για την εκτέλεση της λειτουργίας που θέλει ο χρήστης.

SHARE