Φαίνεται πως το επόμενo σημαντικό βήμα της τεχνολογίας είναι η δημιουργία έξυπνων αυτοκινήτων με κολοσσιαίες εταιρίες να επενδύουν πολλά σε αυτό και με την Nvidia να βλέπει τα κέρδη της να αυξάνονται σημαντικά από τα chip που τοποθετεί στα εν λόγω αυτοκίνητα.

Η γνωστή σε όλους μας λοιπόν κορεάτικη εταιρία Samsung, θέλοντας να αφήσει πίσω της το τελευταίο καταστροφικό τρίμηνο, έκανε το μεγάλο βήμα στον συγκεκριμένο τομέα, ανακοινώνοντας της εξαγορά της Harman International Industries έναντι 8 δις δολαρίων.

Η Harman είναι μια από τους μεγαλύτερους παρόχους connected τεχνολογιών για αυτοκίνητα, ενώ επίσης είναι ευρέως γνωστή για τα συστήματα ήχου και infotainment. Για τους περισσότερους από εμάς είναι κυρίως γνωστή από τα Harman/Kardon ηχεία. Άλλα σπουδαία brands πίσω από τα οποία βρίσκεται η Harman είναι τα JBL, AKG, Mark Levinson, Lexicon, Infinity και Revel, όπως επίσης δίνει άδειες χρήσης σε Bang & Olufsen και Bowers & Wilkins. Με την εξαγορά λοιπόν που πραγματοποίησε η Samsung θα έχει πλέον πρόσβαση σε όλα αυτά.

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να αναφερθεί πως το 65%, από τα 7 δις που έβγαλε τους τελευταίους 12 μήνες η Harman, αναλογεί σε εξαρτήματα αυτοκινήτων. Η εταιρία κατασκευάζει κομμάτια για infotainment, cyber security, τηλεματική και over-the-air updates για τα οποία είναι κυρίως γνωστά τα αυτοκίνητα της Tesla, ενώ το σύστημα ήχου του Model S της Tesla σχεδιάστηκε από θυγατρική της Harman. Άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες προμηθεύονται από τη Harman είναι η Mercedes, Jaguar, Bentley, Porsche, Audi και VW.

SHARE