Η Peugeot παρουσιάζει το μέλλον της αυτοκίνησης μέσω του νέου υβριδικού οχήματος της, Peugeot Instinct.

Το Instinct είναι εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης τα οποία να πω την αλήθεια καθιστούν τον οδηγό, συνοδηγό!

Να ξεκινήσω λέγοντας ότι το Peugeot Instinct δε διαθέτει καθρέφτες αλλά κάμερες, ενώ οι προβολείς LED, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στο μπροστινό και πίσω μέρος του αυτοκινήτου, είναι κι αυτοί επίσης εξοπλισμένοι με κάμερες, προκειμένου να «βλέπουν» το δρόμο και να τροφοδοτούν τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης με διάφορες πληροφορίες.

Οι πόρτες του οχήματος ανοίγουν με ιδιαίτερο τρόπο όπως φαίνεται και στην άνωθεν φωτογραφία και στο υπερσύγχρονο εσωτερικό του συναντάς μια έγχρωμη 9.7 ιντσών οθόνη αφής η οποία ενσαρκώνει αυτό που η Peugeot ονομάζει i-Cockpit. Το i-Cockpit ουσιαστικά αποτελεί το σύμβουλο της οδήγησης σας, προσφέροντας όλες τις πληροφορίες τις οποίες πρέπει να γνωρίζει ένας οδηγός χωρίς να πάρει να μάτια του από το δρόμο.

Η ιδέα του εν λόγω οχήματος είναι η χειροκίνητη και αυτόνομη οδήγηση. Για το λόγο αυτό τα καθίσματα προσαρμόζονται σε διάφορες θέσεις αναλόγως με το ποιός έχει αναλάβει την οδήγηση, δηλαδή ο οδηγός ή το όχημα.

Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του Instinct είναι το ¨chatbot¨, το οποίο η Peugeot το περιγράφει ως ¨speech-driven personal assistant¨ και μπορεί να δεχτεί προφορικές οδηγίες από τον οδηγό.

 

SHARE