Μαζέψαμε όλες τις πληροφορίες που έχουν διαρεύσει για τη νέα κονσόλα της Atari και σας τις παραθέτουμε. Όπως πολύ σωστά υποψιάζεστε οι πληροφορίες είναι ελάχιστες εξού και ο τίτλος(clickbait alert).  Atari VCS λοιπόν. Τα VCS είναι τα αρχικά των video computer system, κάτι το οποίο εμπνεύστηκε η εταιρεία μαζί και με την εμφάνιση της νέας κονσόλας, απο το Atari 2600. Προσωπικά βρίσκω την εμφάνιση της νέας κονσόλας ιδιαίτερα γοητευτική με πολύ λεπτομέρεια, κάτι που ισχύει και για τα πρωτότυπα των δύο controllers όπως θα δείτε παρακάτω, με το να μοιάζει με το καλύτερο χειριστήριο της αγοράς, αυτό του xbox ενώ το άλλο να είναι ένα joystick controller με modern retro εμφάνισηΌλα καλά μέχρι εδώ θα μου πείτε, αλλά κάτι το ουσιαστικό για την κονσόλα όπως specs ξέρουμε ή πουλάμε μόνο εμφάνιση και χτίζουμε marketing? 

   Δυστυχώς specs δεν έχουμε. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι η κονσόλα θα ενσωματώνει  έναν Custom επεξεργαστή της AMD προφανώς με ενσωματωμένα γραφικά, και θα τρέχει μια τροποποιημένη διανομή LinuxΠροσωπικά αν μου έλεγαν να μαντέψω για την υπολογιστική δύναμη της κονσόλας θα έλεγα οτι ο επεξεργαστής θα είναι επιπέδου ryzen 5 2400G με υπερχρονισμένα γραφικά για καλύτερη gaming εμπειρία. Στην τιμή που θα γίνει διαθέσιμη η κονσόλα δεν περιμένω και θαύματα(250-300 $), μια καλή απόδοση σε αναλύσεις 720p, ίσως και 1080p.
Σίγουρα θα απογοητευτώ αν έρθει μια κονσόλα η οποία θα παίζει μόνο τα retro παιχνίδια του παλιού Atari και απλά μου δίνει τη δυνατότητα για internet browsing, κάτι το οποίο μπορώ να το κάνω και με ένα raspberry pi με το 1/3~1/4 των χρημάτων αυτών. Θα σταματήσω όμως εδώ τις προβλέψεις και υπόσχομαι να επιστρέψω με νεότερα βλέποντας θετικά την όλη αυτή προσπάθεια για την αναβίωση μίας αγαπημένης κονσόλας.

 

SHARE