Η Intel επιδιώκει να βάλει σύντομα τα αυτόνομα οχήματα στους δρόμους, μέσα από τη δημιουργία του Automated Driving Group.

Η εν λόγω ομάδα έχει ως σκοπό να δημιουργήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτόνομα οχήματα και να τα βγάλει στους δρόμους. Με επικεφαλής τον Doug Davis, ο οποίος παλαιότερα ήταν επικεφαλής της ομάδας Internet of Things, το Automated Driving Group θα συνεργαστεί με τις εταιρείες Mobileye και Delphi προσπαθώντας έτσι να κάνει τα αυτόνομα οχήματα πιο προσιτά στο κοινό.

Τα αυτόνομα οχήματα θα έχουν το κατάλληλο Intel hardware προκειμένου να μπορούν να λειτουργούν σωστά τα συστήματα αυτόνομης κίνησης τους. Εκτός όμως από τους επεξεργαστές, η Intel θα δημιουργήσει επίσης τους κατάλληλους αισθητήρες και τις τεχνολογίες συνδεσιμότητας, ασφάλειας και machine learning που θα χρησιμοποιούν τα οχήματα.

Τον Ιανουάριο του 2017 θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Consumer Electronics Show στο Las Vegas, ένα δοκιμαστικό όχημα, το οποίο θα είναι εφοδιασμένο με τεχνολογία αυτόνομης κίνησης και επεξεργαστές Intel Core i7, ενώ μελλοντικά θα χρησιμοποιηθούν chips νεότερης γενιάς.

SHARE