Η Airbus, που είναι εταιρεία κολοσσός στον τομέα κατασκευής αεροσκαφών, δημιούργησε πέρυσι μία μονάδα με την ονομασία Urban Air Mobility, με στόχο την ανάπτυξη εναλλακτικών μέσων μεταφοράς για τις πόλεις. Μεταξύ των ιδεών της μονάδας αυτής ήταν η δημιουργία ενός οχήματος τύπου ελικοπτέρου, που θα μπορεί να νοικιάζει κανείς μέσω ειδικής εφαρμογής για smartphones.

  Σύμφωνα με τον διεθύνων σύμβουλο της εταιρείας, Tom Enders, η Airbus σχεδιάζει να δοκιμάσει έως το τέλος του 2017 ένα αυτόνομο ιπτάμενο όχημα, ως μέσο για τη μείωση του μποτιλιαρίσματος στους δρόμους των πόλεων. «Πριν 100 χρόνια οι αστικές μεταφορές έγιναν υπόγειες. Τώρα έχουν την τεχνολογική δυνατότητα να γίνουν ιπτάμενες», είπε ο Enders, ο οποίος δήλωσε αισιόδοξος ότι έως το τέλος του έτους η Airbus θα είναι σε θέση να κάνει μία πτήση επίδειξης ενός πρωτότυπου οχήματος που θα μπορεί να μεταφέρει ένα άτομο. Ανέφερε και τόνισε επίσης ότι οι μελλοντικές τεχνολογίες αυτού του είδους θα πρέπει να είναι καθαρές για μη μολύνουν κι άλλο τις πόλεις. Τέλος, σημείωσε ότι με τα ιπτάμενα οχήματα θα μειωθούν τα κόστη για τις υποδομές των μεταφορών. «Όταν πετάς, δεν χρειάζεται να ρίχνεις δισεκατομμύρια σε τσιμεντένιες γέφυρες και δρόμους», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον Enders, η Airbus, θέλει να επενδύσει στις νέες τεχνολογίες, όπως η αυτόνομη οδήγηση και η τεχνητή νοημοσύνη, ώστε να φέρει πιο κοντά μία εποχή ιπτάμενων οχημάτων. Δεν διευκρίνισε, πάντως, πόσα κεφάλαια έχει επενδύσει ήδη η εταιρεία προς αυτήν την κατεύθυνση.

SHARE