Με την αναπτύξη “έξυπνων” αυτοκινήτων ασχολείται εδώ και κάποιο διάστημα η Google, τα οποία δε διαθέτουν τιμόνι, φρένα και φυσικά οδηγό !
Η ιδέα της Google είναι να υπάρχουν αυτοκίνητα που να μπορούν να μεταφέρουν με ασφάλεια τους επιβάτες του οχήματος στον προορισμό τους, ανεξαρτήτως αν ξέρουν να οδηγούν ή όχι.
Τα συγκεκριμένα ηλεκτρικά οχήματα επίσης θα δέχονται εντολές μέσω smartphones συσκεύων, με τις οποίες θα μπορούμε να τα καλούμε, θα τους γνωστοποιούμε έναν προoρισμό και αυτά θα κινούνται με κατεύθυνση αυτό τον προορισμό.
Επιπλέον θα διαθέτουν δύο πλήκτρα, το go και το stop, εσύ το μόνο που θα έχεις να κάνεις είναι να επιβιβαστείς στο όχημα να του πεις που θες να πας και να πατήσεις το πλήκτρο go, το όχημα με τη σειρά του θα είναι υποχρεωμένο να σε μεταφέρει με ασφάλεια στον προορισμό που επέλεξες ! Βέβαια σε περιπτώση που πρέπει να επέμβεις υπάρχει το πλήκτρο stop το οποίο μπορείς να το πατήσεις, αν είναι αναγκαίο και έτσι το όχημο ακινητοποιείται.
Τα οχήματα αυτά διαθέτουν αισθητήρες που είναι ικανοί να εντοπίζουν οποιοδήποτε αντικείμενο βρίσκεται σε απόσταση έως και δύο φορές το μήκος ενός γήπεδου ποδοσφαίρου, σε οποιαδήποτε κατεύθυνση κι αν κινείται συμπεριλαμβανομένων των πεζών, τους ποδηλάτες ή αλλων οχημάτων.
Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί αυτή η τεχνολογία και κατά πόσο θα διαδοθεί μέσα στα επόμενα χρόνια πάντως ήδη μερικοί ονειρεύονται ταξί χωρίς οδηγούς.
SHARE