Η αλήθεια είναι οτι ενώ υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι browsers στην αγορά, η πλειοψηφία των χρηστών δείχνει να προτιμάει τον Chrome της Google με ένα ποσοστό της τάξεως του 70% περίπου σε desktop υπολογιστές. Δεύτερη επιλογή, και εξίσου δημοφιλής ο Firefox της Mozilla. Μετά το χάος. Πολλοί browser, πολλές επιλογές με διαφορές που ο περισσότερος κόσμος δε θα κάτσει να ασχοληθεί και γι αυτό επιλέγονται απο μικρότερο κοινό που γνωρίζει τις ανάγκες του και βάσει αυτών κάνει την επιλογή του. Ένας ακόμα νέος browser όμως ο Brave έκανε την εμφάνιση του και με τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του προσπαθεί να γίνει δημοφιλής στο διαδίκτυο. Αυτό φυσικά επιτυγχάνεται και σε ένα βαθμό μιας και ο δημιουργός του Brave είναι ο Brendan Eich, συνιδρυτής τη Mozilla. Μπορεί να είναι νωρίς, όμως ο Brave ήδη έχει περίπου 8 εκατομμύρια χρήστες να τον προτιμούν έναντι των ανταγωνιστών του.

   Ποιά είναι λοιπόν τα χαρακτηριστικά του? Αρχικά ο τρόπος που χειρίζεται τις διαφημίσεις και τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη. Ο Brave μπλοκάρει τις διαφημίσεις που παρακολουθούν την περιήγηση του χρήστη στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα να συλλέγουν δεδομένα και να δημιουργούν μια “εικόνα” για τον κάθε χρήστη. Επιπλέον, τα δεδομένα περιήγησης του εκάστοτε χρήστη δεν αποθηκεύονται σε κάποιο server(τουλάχιστον έτσι υποστηρίζεται). Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι οτι λόγω του πως διαχειρίζεται ο browser αυτός τις διαφημίσεις, οι σελίδες φορτώνουν ταχύτερα και γενικά η περιήγηση γίνεται γρηγορότερη.

   Αν έχετε βαρεθεί να χρησιμοποιείτε τον ίδιο περιηγητή και θέλετε να κάνετε μία αλλαγή και να δοκιμάσετε κάτι νέο, τότε ο Brave σίγουρα αξίζει μία δοκιμή και φυσικά μπορείτε να τον βρείτε στο παρακάτω link:

https://brave.com/