Χαίρετε από τον κόσμος της 4ης γενιάς επικοινωνιών!

Πολλά νέα έρχονται από τη φετινή CES 2020 (όπως κάθε χρόνο άλλωστε) με τη Netgear να παρουσιάζει, στο Las Vegas, τους τελευταίας τεχνολογίας δρομολογητές της, που ως στόχο έχουν την αύξηση της εμβέλειας και του ρυθμού μετάδοσης δεδομένων στα δίκτυα WiFi εσωτερικού χώρου.

Αρχικά το 4G LTE Tri-Band Mesh Wi-Fi Router, όπως και τα προηγούμενα Orbi συστήματα, συνοδεύονται από έναν κύριο δρομολογητή (router) και ξεχωριστούς δορυφόρους το οποίο σας επιτρέπει να καλύψετε τις ανάγκες δικτύωσης ολόκληρου του σπιτιού σας με ένα μόνο δίκτυο Wi-Fi.

Ωστόσο, αυτό που κάνει αυτό το νέο Orbi σύστημα να ξεχωρίζει είναι ότι διαθέτει ένα ολοκληρωμένο κυψελοειδές modem CAT18, το οποίο σημαίνει πως με την εισαγωγή μιας κάρτας SIM είναι δυνατή η πρόσβαση σε 4G LTE δίκτυο κινητής τηλεφωνίας με ταχύτητες, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της Netgear, έως 1.2 Gbps.

Η κεντρική ιδέα του 4G LTE Orbi συστήματος, είναι η δυνατότητα πρόσβασης χρηστών στο διαδίκτυο, απομακρυσμένων περιοχών στις οποίες οι παραδοσιακές ευρυζωνικές συνδέσεις δεν είναι διαθέσιμες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο David Henry, ανώτερος αντιπρόεδρος της Connected Home Product: “Έως και το 22% των αμερικάνικων σπιτιών και ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε δίκτυο υψηλών ταχυτήτων… Το πρόβλημα αυτό για τους συγκεκριμένους χρήστες επιλύεται με την παροχή ευρυζωνικού δικτύου σε οποιοδήποτε σπίτι στο οποίο υπάρχει κάλυψη κινητής τηλεφωνίας.”

Το συγκεκριμένο προϊόν θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Απρίλιο του 2020 περί των $430.

Επιπλέον νέα από την εταιρεία μας πληροφορούν πως το σύστημα Netgear Mesh WiFi, επωφελείται από μια αναβάθμιση σύμφωνα με την οποία πλέον το σύστημα διαθέτει την τελευταία τεχνολογία WiFi 6, η οποία υπόσχεται υψηλότερη ασύρματη απόδοση δικτύου. Χρησιμοποιώντας τον δρομολογητή μόνο του ή με επιπλέον δορυφόρους για καλύτερη κάλυψη, το Nighthawk Mesh WiFi 6 σύστημα προσφέρει ασύρματο ρυθμό μετάδοσης έως 1.8 Gbps για ολοένα αυξανόμενο αριθμό WiFi 6 συσκευών.

Τέλος η Netgear ανακοίνωσε πώς ο δρομολογητής Nighthawk AX6 AX5400 καθώς και ο AX1800 Mesh Extender υποστηρίζουν WiFi 6.

Κλείνοντας να σημειωθεί πώς το Nighthawk Mesh WiFi 6 σύστημα με έναν δρομολογητή και έναν δορυφόρο θα κυκλοφορήσει στην αγορά εντός του Ιανουάριου με τιμή γύρω στα $300, ενώ ο δρομολογητής Nighthawk AX6 AX5400 και ο AX1800 Mesh Extender θα κυκλοφορήσουν εντός του πρώτου τετραμήνου του 2020 στις τιμές των $315 και $170, αντίστοιχα.

Πηγή: https://www.techradar.com/news/netgear-wants-to-boost-your-home-wi-fi-with-its-new-routers-at-ces-2020?fbclid=IwAR3POYggrse8ERvlv1OQjkhfIOr3J6ASxQBt5dKpGN6u0oFJvHdKwSd54tw