Το νέο έτος έχει μπεί αρκετά δυναμικά στον κόσμο της τεχνολογίας με τα όσα είδαμε στη CES. Ακόμα μια ευχάριστη έκπληξη για την οποία ανυπομονούσαμε ήρθε απο την AMD και αφορά τους νέους APUs της. Τι σημαίνει αυτό? Ότι πλέον η οικογένεια των Ryzen επεξεργαστών εμπλουτίζεται με επεξεργαστές που φέρουν ενσωματωμένα γραφικά, και μάλιστα Radeon Vega. Οι νέοι επεξεργαστές είναι δύο, ο Ryzen 3 2200G (4-cores, 4-threads) και ο ισχυρότερος Ryzen 5 2400G (4-cores, 8-threads). Οι τιμές στις οποίες έχουν ανακοινωθεί είναι 99$ και 169$ αντίστοιχα (σίγουρα θα τους δούμε σε υψηλότερες τιμές στην ελληνική αγορά), και είναι έτοιμοι πλέον να αντικαταστήσουν τους παλαιότερους και πιο αδύναμους A-series επεξεργαστές της AMD.

   Σημαντικό όσον αφορά την τιμή των επεξεργαστών είναι, οτι απευθύνονται και σε ένα κομμάτι της αγοράς, το οποίο θα θελήσει να στήσει ένα νέο desktop, όμως είναι εκτός budget για μία καλή κάρτα γραφικών, οπότε αγοράζει τη συγκεκριμένη cpu με την προοπτική της άμεσης αναβάθμισης. Από την άλλη ο μέσος χρήστης θα μείνει απόλυτα ικανοποιημένος απο την απόδοση των Radeon Vega graphics και δε θα του λείψει ποτέ κάποια ξεχωριστή κάρτα γραφικών ακόμα και σε τίτλους παιχνιδιών(κάνοντας ίσως μερικές υποχωρήσεις στα fps). 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε και στην επίσημη ιστοσελίδα της AMD: https://community.amd.com/community/gaming/blog/2018/02/12/10-facts-about-the-new-amd-ryzen-desktop-processor-with-radeon-vega-graphics