Φίλοι των κινηματογραφικών ταινιών-σειρών το Netflix ήρθε για να μείνει και σας περιμένει. Τι είναι όμως το Netflix και πώς μπορώ να το χρησιμοποιήσω?

Το Netflix είναι το μεγαλύτερο παγκόσμιο δίκτυο νόμιμων ταινιών και σειρών μέσω internet που ιδρύθηκε το 1997. Το δίκτυό του εκτείνεται σε περίπου 190 χώρες και μαζί με αυτές πλέον και η Ελλάδα. Χώρες βέβαια όπως η Κίνα , η Βόρειος Κορέα και η Συρία δεν ανήκουν στο δίκτυο.

Αυτή τη στιγμή το Netflix έχει περισσότερους από 70 εκ. συνδρομητές. Μπαίνοντας κάποιος στον ιστότοπο https://www.netflix.com/gr/ μπορεί να κάνει εγγραφή και να έχει απεριόριστη πρόσβαση στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Ο τιμοκατάλογος περιέχει τις εξής συνδρομές μηνιαίως:Basic με $7.99 , Standard με $9.99 και την Premium με $11.99. Ανάλογα την συνδρομή που θα διαλέξει κάποιος απαιτείται και η ανάλογη σύνδεση internet, βάση του Netflix. Tα 0.5Mbit/s είναι το minimum που απαιτείται για να τρέξει η υπηρεσία αλλά για να δει κανείς εικόνα HD (Standard με ταυτόχρονη προβολή σε 2 οθόνες)πρέπει να έχει 5.0 Μbit/s ταχύτητα download και για Ultra HD (Premium με ταυτόχρονη προβολή σε 4 οθόνες) 25Mbit/s.

Το περιεχόμενό του στην Ελλάδα βέβαια είναι αρκετά φτωχό σε σχέση με αυτό του OTE TV, της HOL ή της NOVA, δεν θα κρατήσει όμως για πολύ αφού θα εμπλουτιστεί αρκετά.

Οι συσκευές-πλατφόρμες που υποστηρίζει το Netflix είναι PC, Mac, Android, iOS, Smart TV, Apple TV, Chromecast, PS3, PS4, Xbox, Xbox One, Set Top Box και Blu-Ray player.

SHARE