Το Warcraft 3: Reforged, ένα remake του θρυλικού strategy που έγραψε ιστορία και “γέννησε” ένα ολόκληρο είδος παιχνιδιών τα MOBA, το περίμενε πάρα πολύς κόσμος οπότε και οι προσδοκίες ήταν αρκετά υψηλές όπως και ο πήχης που έχουν θέσει άλλες εταιρείες σε αντίστοιχα projects(βλ. Age of Empires 2 remake).

   Το αποτέλεσμα ωστόσο φάνηκε να είναι απογοητευτικό και γράφω φάνηκε γιατί αν δείτε στο γνωστό σε όλους metacritic , το σκορ που έχουν δώσει οι χρήστες στο παιχνίδι είναι 0.5/10 (ναι καλά διαβάσατε). Χμμμ…

   Η Blizzard είχε υποσχεθεί πολλά τα οποία όμως δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Δεν υπάρχουν νέα cutscenes, απουσιάζουν πολλά features του original τίτλου και το χειρότερο, το νέο παιχνίδι επηρεάζει το παλαιό αφού όσοι είχαν το original δε μπορούν να κατεβάσουν τον client του original τίτλου και έτσι είναι αναγκασμένοι να κατεβάσουν το νέο client του Reforged με οτι αυτό συνεπάγεται. Η εταιρεία φάνηκε οτι πάτησε πάνω στη νοσταλγία του κόσμου και προσπάθησε να εκμεταλευτεί την επιτυχία ενός franchise χωρίς να δίνει τίποτα πίσω.

   Δυστυχώς μετά την αγορά της Blizzard απο την Activision η μία απογοήτευση έρχεται μετά την άλλη και όπως φαίνεται ο κόσμος πλέον δε συγχωρεί. Τι σημαίνει αυτό? Ίσως οτι η Activision δεν έχει πολλές ευκαιρίες ακόμα κατά την προσωπική μου εκτίμηση.