Η Square Enix τα τελευταία χρόνια έχει κάνει κάποιο port ή remake για PC, για τους περισσότερους τίτλους της δημοφιλούς σειράς παιχνιδιών Final Fantasy. Τα ports / remake αυτά είναι διαθέσιμα στο Steam και είναι στην πλειοψηφία τους σε HD μορφή. Η εταιρεία μάλιστα μας χαροποίησε ιδιαίτερα με το πιο πρόσφατο port της, καθώς αυτό ήταν για το Final Fantasy IX, το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι το καλύτερο παιχνίδι της σειράς (από άποψη ιστορίας).

Μετά από το Final Fantasy IX, για το οποίο η εταιρεία έβγαλε ανακοίνωση ελάχιστα πρίν κυκλοφορήσει (πολύ διακριτική κυκλοφορία για έναν τέτοιο τίτλο), έρχεται το port για το κατα πολλούς καλύτερο παιχνίδι της σειράς Final Fantasy X αλλά και ένα port για το Final Fantasy X-2. Οι λάτρεις της σειράς θα έχουν την δυνατότητα να απολάυσουν τις περιπέτειες του Tidus και της Yuna (πρωταγωνιστές των FF X και FF X-2 αντίστοιχα) σε HD.

Τα Final Fantasy X και X-2 θα κυκλοφορήσουν πολύ σύντομα, και συγκεκριμένα την ερχόμενη Παρασκευή 13 Μαΐου. Παρόλο που η Square Enix ασχολείται με τα παλιά παιχνίδια της σειράς, δεν έχουμε ακούσει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση για το αν θα υπάρξει έκδοση του επερχόμενου Final Fantasy XV για PC. Μόλις μάθουμε κάτι νεότερο θα σας το μεταφέρουμε. Μέχρι τότε ας απολαύσουμε όλοι τα παλιά αλλά και συγχρόνως εντυπωσιακά με τον τρόπο τους Final Fantasy Χ και X-2!