Μετά το Sony Xperia Z5 Premium που ήταν το πρώτο smartphone με ανάλυση οθόνης 4K, φήμες θέλουν τη Sony να πρωτοτυπεί ξανά στον τομέα των οθονών, φέρνοντας HDR οθόνη στη νέα της ναυαρχίδα.
Αφού λοιπόν η εταιρία από το Φεβρουάριο έκανε την έκπληξη αντικαθιστώντας τη σειρά Z με τη σειρά X, ανακοινώνοτας τα Sony Xperia X, Sony Xperia XA και Sony Xperia X Perfomance, οι πληροφορίες τη θέλουν να ετοιμάζει ένα τέταρτο μοντέλο, το Sony Xperia X Premium.
Αν οι πληροφορίες είναι αληθείς η νέα ναυαρχίδα θα έχει οθόνη HDR, όπως προανέφερα, κάτι που θα δούμε πρώτη φορά σε smartphone. Αυτό σημαίνει πώς η οθόνη του Sony Xperia X Premium θα είναι σε θέση να απεικονίζει 1.07 δισεκατομμύρια χρώματα, αριθμός τεράστιος συγκριτικά με τα 16.8 εκατομμύρια χρώματα, που απεικονίζουν τελευταίας τεχνολογίας smartphones που κυκλοφορούν μέχρι σήμερα στην αγορά.
Επιπλέον η οθόνη του Sony Xperia X Premium θα έχει 120Hz refresh ratio, 2000:1 contrast ratio και θα δίνει 1000nits “white brightness” με δυνατότητα να φτάνει μέχρι τα 1300nits, κάτι που δικαιωματικά του δίνει τον τίτλο της πιο λαμπρής οθόνης, αν συλλογιστεί κανείς ότι η οθόνη του Samsung Gaxaly S7 φτάνει μέχρι τα 539nits (nit μονάδα μέτρησης που προδιορίζει την ένταση του ορατού φωτός).
Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά η συσκευή φημολογείται ότι θα ενσωματώνει SoC Snapdragon 820, θα έχει μνήμη RAM στα 3GB και θύρα USB Type-C. Δεν είναι γνωστό ακόμη πότε θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση της συσκευής.