Ο Κινέζος γίγαντας  Oukitel K4000 Pro. Δε χρειάζεται να σκεφτείτε «είναι κινέζικο..πεταμένα λεφτά». Δεν είναι καθόλου έτσι. Άλλωστε πλέον τα εξαρτήματα όλων των εταιριών που κατασκευάζουν smartphones έρχονται από την Κίνα.

Το K4000 Pro είναι απλά η Pro  έκδοση του K4000. Τι το κάνει όμως Pro? Η μόνη διαφορά από την προηγούμενη έκδοση, είναι το μέγεθος της μπαταρίας, που φτάνει τα 4600mAh και με Quick Charge έναντι των  4000mAh της απλής έκδοσης. Με κανονική χρήση μπορεί να κρατήσει έως και 5-6 μέρες. Γλυτώνεις και το Power Bank με τέτοια μπαταρία. Δεν μπορείς όμως να τα έχεις όλα. Γι’ αυτό και το κινητό ζυγίζει 208 γραμμάρια. Το αντίτιμο που ‘πληρώνεις’ για την τεράστια μπαταρία. Στην αρχή –λογικό είναι – θα νιώθεις λες και έχεις τούβλο, με τις μέρες όμως το συνηθίζεις.

Ας έρθουμε λίγο στα πιο τεχνικά χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για ένα smartphone 5’’ HD 1280 x 720 pixels ανάλυσης, με κάλυψη από γυαλί 2.5D, που τρέχει Android 5.1 και Android 6.0. Πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι μπορείς να έχεις δύο αριθμούς (Dual Sim). Η μία βέβαια είναι Standard Sim και η άλλη Micro Sim.

Με τον 4πύρηνο επεξεργαστή του  Mediatek MT6735P που τρέχει στο 1GHz και τα 2GB RAM μπορεί να καλύψει αρκετές ανάγκες ικανοποιητικά. Υπάρχει ακόμα μνήμη 16GB με δυνατότητα επέκτασης με τη χρήση Micro SD.

H συνδεσιμότητα της συσκευής χωρίς να είναι κορυφαία έχει όλα τα απαραίτητα κομφόρ, την 800άρα μπάντα του 4G διαθέσιμη, κάτι που απασχολεί αρκετούς συνδρομητές, Bluetooth 4.0, Wifi 802.11 b/g/n, GPS και μια θύρα USB 2.0 με OTG. Ο πομποδέκτης του είναι καλός χωρίς μεγάλες μεταπτώσεις σήματος και εξαιρετικά επίπεδα ποιότητας στις τηλεφωνικές συνομιλίες

Η κεντρική κάμερα της συσκευής έχει φακό της Sony 8.0MP με τα 13MP που διαφημίζονται να είναι αποτέλεσμα Interpolation, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την εμπρόσθια Selfie/videocall-κάμερα. της οποίας τα 2.0MP αυξάνονται μέσω Software στα 5.0MP.

Εξωτερικά δεν έχει και τον πιο ιδιαίτερο σχεδιασμό αλλά αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η ανθεκτικότητα που έχει.

Τελειώνοντας είναι μια πολύ συμφέρουσα επιλογή σε σχέση με τον συνδυασμό χρημάτων και τεχνικών χαρακτηριστικών, καθώς μπορείτε να το βρείτε σε τιμή γύρω στα 125 €.

SHARE