Οι προσδοκίες για τις συσκευές εικονικής πραγματικότητας εκτοξεύονται στα ύψη εφόσον όλες οι εταιρείες του ψηφιακού σύμπαντος επενδύουν πολλά σε αυτές !!!
Σε αυτό το άρθρο θα παρουσιαστούν οι VR συσκευές διάφορων εταιρειών, οι οποίες έχουν πάρει πράγματι στα σοβαρά τον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας !
Η Samsung λοιπόν διαθέτει το Gear VR, αξιοποιώντας τα Galaxy Note 5 και S6 σε συνεργασία με την Oculus, την οποία πριν από δυο χρόνια την εξαγόρασε το Facebook ρίχνοντας στο τραπέζι δυο δισ. δολάρια σε μετρητά και μετοχές.
Η Oculus έχει προχωρήσει επίσης στην κατασκευή του Oculus Rift, τη συγκεκριμένη VR συσκευή κατά συνέπεια, την δοκήμασε από τους πρώτους, ποιός άλλος από τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ (κατασκευαστής του Facebook) και τον άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις ! Η κυκλοφορία του Oculus Rift αναμένεται να είναι στα τέλη Μαρτίου.
Επιπλέον η Oculus συμφώνησε με τη Microsoft για την αξιοποίηση του Oculus Rift και μέσω Xbox, με τη δεύτερη να επενδύει με ενθουσιασμό στην ανάπτυξη τέτοιων VR συσκευών και συγκεκριμένα στην ανάπτυξη της συσκευής HoloLens, η οποία υπόσχεται να αλλάξει για πάντα τον τρόπο αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπου και μηχανής.

Η Apple, όπως άλλωστε συνηθίζει, ακολουθεί το δικό της μονοπάτι στη ανάπτυξη συσκευών εικονικής πραγματικότητας προσλαμβάνοντας εκατοντάδες μηχανικούς με ειδίκευση στο συγκεκριμένο τομέα.
Η Sony έχει παρουσιάσει το δικό της VR σύστημα για το PlayStation γνωστό με την ονομασία Morpheus, το οποίο θα διατεθεί εμπορικά μέσα στο 2016.
H Google εξέπληξε τους πάντες όταν απέδειξε ότι ένα απλό στην κατασκευή του και φθηνό χαρτόκουτο είναι ικανό να σε ξεναγίσει στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας. Το μόνο που χρειάζεται είναι η προσθήκη ενός smartphone και κάπως έτσι το Cardboard 2 είναι έτοιμο !
H Alcatel μας προϊδέασε ότι το κουτί του νέου της OneTouch Idol 4S, το οποίο θα παρουσιαστεί στην Βαρκελώνη, είναι και VR headset. Το συγκεκριμένο δεν είναι κατασκευασμένο από χαρτόνι όπως της Google αλλά από πλαστικό.
Η HTC είναι έτοιμη επίσης να ρίξει στην αγορά το δικό της Vive VR, το οποίο έχει αναπτύξει σε συνεργασία με τη Valve και το οποίο θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα αποκλειστικά στα καταστήματα Γερμανός τους προσεχείς μήνες.

To HTC Vive VR Headset λοιπόν είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα εικονικής πραγματικότητας.

Μπορεί να συνδεθεί με οποιοδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή, με προϋπόθεση να έχει αναβαθμισμένη κάρτα γραφικών, ώστε να υποστηρίζεται ο υψηλός ρυθμός αναπαραγωγής των καρέ ο οποίoς είναι στα 90 fps (frames per second).
Η συσκευή περιλαμβάνει χειριστήρια που είναι και αισθητήρες εντοπισμού και σου επιτρέπουν να κινηθείς ανακαλύπτοντας το εικονικό περιβάλλον. Η αλληλεπίδραση είναι σφαιρική και έτσι μπορείς να αγγίζεις τρισδιάστατα αντικείμενα, να τα πετάς μακριά, να κινείσαι σε εικονικούς χώρους, να ζωγραφίζεις στον αέρα ή να μαγειρεύεις σε μια εικονική κουζίνα.
Βέβαια, για την ώρα ίσως η πιο ενδιαφέρουσα εφαρμογή είναι στο κομμάτι του gaming. Είναι βέβαια λίγο δύσκολο να περιγραφεί η εμπειρία του να μπαίνεις μέσα στο παιχνίδι μέχρι να τη ζήσεις, αλλά φαντάζομαι, κάλλιστα θα μπορείς να παθιάζεσαι σκοτώνοντας αιμοδιψή ζόπμι βγάζοντας το άχτι σου!
SHARE