Μαζί με την ανακοίνωνη των δύο νέων μικρών συσκευών της (iPhone SE 4 ιντσών και iPad Pro 9,7 ιντσών), η Apple έριξε και την τιμή στο Apple Watch, από 349 δολάρια (309,64 €) στα 299 δολάρια (265,28 €), το οποίο έχει κυκλοφορήσει απο το Σεπτέμβριο του 2016. Αυτό ίσως υποδηλώνει έμμεσα ότι ίσως η Apple να ετοιμάζει ένα νέο smartWatch μοντέλο.
Όσοι δεν γνωρίζετε για την ύπαρξη και τα χαρακτηριστικά του Apple Watch είναι ευκαιρία να τα μάθετε.
Τα χαρακτηριστικά του Apple Watch είναι αρκετά καινοτόμα και εντυπωσιακά γιατί εκτός από την ώρα (προφανώς) μέσω του συγκεκριμένου ρολογιού μπορείτε να δείτε τα emails σας, να ενημερωθείτε για τον καιρό, να λάβετε SMS και να πραγματοποιήσετε ή να δεχτείτε κλήσεις.
Η ώρα στο Apple Watch δε χρειάζεται ρύθμιση απο τον κάτοχό του, αφού το ρολόι διαθέτει GPS και είναι συνδεδεμένο μέσω διαδικτύου στους κεντρικούς servers Παγκόσμιας και τοπικής ώρας, ανά τον κόσμο, επομένως αν ταξιδέψετε σε κάποια άλλη χώρα ή αν αλλάξει η ώρα απο χειμερινή σε θερινή ή το αντίστροφο, το ρολόι ρυθμίζει αυτόματα την ώρα για λογαριασμό σας.
Επιπλέον το Apple Watch στο πλάι διαθέτει μια κορώνα και ακριβώς κάτω από αυτή υπάρχει ένα μακρόστενο κουμπί. Οι δυνατότητες που σας δίνουν αυτά τα δύο είναι ο ευκολότερος χειρισμός του ρολογιού, αφού περιστρέφοντας την κορώνα μπορείτε να ζουμάρετε ή να ξεζουμάρετε ό,τι απεικονίζετε στην οθόνη του ρολογιού ή απλώς να πλοηγηθείτε στο περιβάλλον και τις εφαρμογές που σας προσφέρει το συγκεκριμένο smartWatch. Πιέζοντας την κορώνα προς τα μέσα γίνεται η επιλογή της εφαρμογής που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε. Η οθόνη του ρολογιού βέβαια είναι ευαίσθητη στην αφή και αγγιζοντάς την μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε στο περιβάλλον και τις εφαρμογές που διαθέτει το Apple Watch.
Πιέζοντας το μακρόστενο κουμπί (κάτω από την κορώνα) εμφανίζονται στην οθόνη του ρολογιού οι επαφές με τις οποίες η επικοινωνία είναι συχνότερη. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να καλέσετε κάποια επαφή ή να στείλετε κάποιο μήνυμα, αλλά εδώ το εντυπωσιακό είναι ότι μπορείτε κυριολεκτικά να αγγίξετε τον άνθρωπο στον οποίο αντιστοιχεί η κάθε αποθηκευμένη επαφή! Το Apple Watch διαθέτει στο πίσω μέρος του αισθητήρες (στο μέρος που το ρολόι έρχεται σε επάφη με τον καρπό) και με αυτό τον τρόπο πραγματοποιείται η αίσθηση ότι κάποιος μας άγγιξε τον καρπό μας με το δάχτυλό του!
Έτσι σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι έχει λάβει κάποιο μήνυμα ή κάποια κλήση σας, μπορείτε να τον ενημερώσετε με ένα άγγιγμά σας.
Επιπλέον με το Apple Watch μπορείτε να πραγματοποιήσετε και τις αγορές σας αφού συνεργάζεται με το Apple Pay. Πλησιάζοντας λοιπόν το ρολόι, σε κάποια ειδική συσκευή που πρέπει να διαθέτει το κατάστημα από το οποίο ψωνίζετε, και κάνοντας διπλό “κλικ” στο κουμπί που διαθέτει το ρολόι, η συναλλαγή σας πραγματοποιείται μέσω πιστωτικής κάρτας. Εδώ το σημαντικό είναι ότι για να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή δεν χρησιμοποιούνται προσωπικά στοιχεία του αγοραστή. Αντιθέτως το Apple Watch δημιουργεί έναν αριθμό (Device Account Number), παντελώς άσχετο με τα ποσωπικά στοιχεία του κατόχου του ρολογιού και με τον οποίο πραγματοποιούνται όλες οι αγορές.
Με το Apple Watch επίσης μπορείτε να ζωγραφίσετε και να στείλετε τη ζωγραφιά σας σε κάποια από τις επαφές σας. Επιπλέον η συγκεκριμένη επαφή έχει την δυνατότητα αν το επιθυμείτε να παρακολουθεί καθώς εσείς σχεδιάζετε τη ζωγραφία σας.
Οι αισθητήρες που διαθέτει το Apple Watch καταγράφoυν επίσης και την καθημερινή σας δραστηριότητα. Με αυτο τον τρόπο μπορείτε να ενημερώνεστε για την υγεία σας. Όπως για παράδειγμα πόσες θερμίδες έχετε λάβει ή έχετε “κάψει”, να δείτε τον καρδιακό σας παλμό, να ενημερωθείτε για τον αριθμό των βημάτων που έχετε πραγματοποιήσει με απλό περπάτημα ή με αερόβια προπόνηση, ακόμα και να μάθετε τι αντίκτυπο έχουν στην υγεία σας οι γαστρονομικές σας επιλογές. Με την χρήση ενός iPhone (από μοντέλα iPhone 5 και μετά) και μέσω τών διάφορων εφαρμογών Fitness και Health που διαθέτουν μπορείτε να δείτε αυτές τις πληροφορίες πιο λεπτομερειακά και σε βάθος ημερών και να τις αποστείλετε αν επιθυμείτε στο γιατρό ή τον προπονητή σας.
Το Apple Watch τέλος δέχεται και φωνικές εντολές, μέσω του ρολογιού μπορείτε να χειριστείτε επίσης την Apple TV, καθώς ενεργεί και σαν walkie-talkie χωρίς να χρειάζεται να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις. Η συνδεσημότητα του Apple Watch με τις άλλες Apple συσκευές (TV, iPhones) επιτυγχάνεται μέσω bluetooth.
Η κατασκευή του Apple Watch είναι τέτοια ώστε να είναι ανθετικό και να μην αλλοιώνονται τα χακτηριστικά του με την πάροδο των χρόνων. Διαθέτει οθόνη από ζαφείρη ώστε να προστατεύεται απο γρατζουνιές και οι αισθητήρες έχουν κεραμική επικάλυψη. Τέλος η Sport έκδοση του Apple Watch ενισχύει την προστασία της όθονης με “Ion-X” γυαλί.
Το λειτουργικό σύστημα που τρέχει το Apple Watch είναι το WatchOS και διαθέτει chip Apple S1 ειδικά κατασκευασμένο για να χωράει σε ρολόι χειρός. Η ολική χωρητικότητα του ρολογιού είναι 8GB, εκ των οποίων τα 2 GB διατίθονται για μουσική και τα 75 MB για φωτογραφίες. Το ρολόι φωρτίζεται μέσω της επαγωγικής φόρτισης με έναν φορτιστή στρογγυλής μορφής, ο οποίος διαθέτει ένα καλώδιο παρόμοιο με το MagSafe. Μια πλήρης φόρτιση πραγματοποιείται σε 2,5 ώρες.
SHARE