Το να πάρει κάποιος την απόφαση να ανοίξει ένα laptop δεν είναι και εύκολη δουλειά. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει κάτι τέτοιο. Ο φόβος, του να γίνει κάποια ζημιά στο μηχάνημα κυριεύει τους πιο πολλούς.

Αν είστε λοιπόν από τους τολμηρούς δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε. Καλό είναι πάντως το πρώτο laptop που θα ανοίξετε να είναι το δικό σας. Η υπομονή και η ηρεμία για αυτή τη δουλειά παίζουν καθοριστικό ρόλο. Αν νομίζετε οτι τα διαθέτετε, δεν έχετε παρά να προσπαθήσετε.

Για να ξεκινήσετε πρέπει να είστε εξοπλισμένοι με τα παρακάτω:

  •  Σετ κατσαβιδάκια και δοχείο για τις βίδες που αφαιρούμε
  •  Γάντια μιας χρήσης (Σε περίπτωση που πάμε με γυμνά χέρια να ακουμπήσουμε την motherboard ενδέχεται να προκληθεί κάποιο βραχυκύκλωμα. Για να έχουμε το  κεφάλι μας ήσυχο λοιπόν χρησιμοποιούμε γαντάκια.)
  •  Πινέλο για τον καθαρισμό του πληκτρολογίου και του εσωτερικού
  •  Νωπό πανάκι χωρίς να αφήνει χνούδια για τον εξωτερικό καθαρισμό
  •  Κομφλέρ αέρος ή Σπρέι πεπιεσμένου αέρα

Για το άνοιγμα του εξωτερικού περιβλήματος καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε μια πιστωτική κάρτα ή κάτι ανάλογο σε σχήμα και σε υλικό. Θα την χρειαστούμε για να ξεκουμπώσουμε το περίβλημα (αφού έχουμε αφαιρέσει όλες τις βίδες) χωρίς να κάνουμε ζημιά στα κλιπσάκια που το συγκρατούν περιφερειακά.

Σημαντικό είναι να θυμάστε που πάει κάθε βίδα. Συνήθως βέβαια δεν υπάρχουν πάνω απο 2 διαφορετικά είδη, αλλά καλό είναι να γράφετε κάπου από που βγάλατε την κάθε μια.

Μεγάλη προσοχή στα φισάκια που θα συναντήσετε. (Touchpad, πληκτρολόγιο και κάποια άλλα μικρά φισάκια στη motherboard)

Αφού λοιπόν έχουμε αφαιρέσει τις RAM, το σκληρό μας δίσκο, τα καλωδιάκια της οθόνης, το πληκτρολόγιο και το εξωτερικό καπάκι συναντούμε τους κύριους στόχους μας. Το ανεμιστηράκι και τον επεξεργαστή.

Αφού αφαιρέσουμε το ανεμιστηράκι και το καθαρίσουμε μεγάλο μέρος του προβήματός μας λύθηκε. Η μείωση την θερμοκρασίας στο laptop σας θα έχει μειωθεί αισθητά. Με τη χρήση του HWMonitor μπορείτε να  μετρήσετε τη θερμοκρασία του μηχανήματός σας.

Στο 2ο μέρος θα μιλήσουμε για το δεύτερο στόχο μας,  τον επεξεργαστή.

SHARE