Ένα 3rd Person Shooter Sci-Fi παιχνίδι απο την Digital Extremes(που έχει φέρει τίτλους όπως Homefront,Bioshock 1,Βioshock 2) , το οποίο βγήκε στην κυκλοφορία τον Μάρτιο του 2013 για Pc και έπειτα βγήκε και σε PlayStation 4 και Xbox One.

 

 

Ιστορία

   Tenno, μια φυλή από αρχαίους πολεμιστές που “ξύπνησε” μετά από αιώνες από έναν βαθύ ύπνο.Κατα τη διάρκεια πολέμου με άλλες φυλές, όπως οι GrineerCorpus καί Infested, για να τους αντιμετωπίσουν χρησιμοποίησαν βιοκουστούμια (Warframes) απο βιοχημικά και παραφυσικά φαινόμενα με ηλεκτρισμό, έτσι ώστε να τους δώσουν συγκεκριμένες ικανότητες.
Όμως από αυτές τις ικανότητες τους δαιμονίστηκαν και εξορίστηκαν στην Σελήνη. Μέχρι που η Lotus τους ξαναξύπνησε για να πραγματοποιήσουν κάποιες αποστολές! Προκειμένου να υπάρχει συμβίωση μεταξύ των Grineer και Corpus αλλά και την καταστολή των εξεγέρσεων των Infested.
   Ο παίχτης μπάινει στον ρόλο τών Tenno που χρησιμοποιούν Warframes και προσπαθεί να πραγματοποιήσει τις αποστολές που του τίθενται από την Lotus. Κάθε αποστολή έχει διαφορετικό σκοπό και γίνεται σε διάφορους πλανήτες που καθ’ολή την διάρκεια του παιχνιδιού ξεκλειδώνονται.
   Νικάτε υπερκακούς,σαμποτάρετε διαστημόπλοια,καταστέλετε εξεγέρσεις είναι μερικά από τα πράγματα που θα κάνετε σε αυτό το παιχνίδι.
Υπάρχουν πολλά βασικά warframes(περίπου 30) τα οποία μπορείτε να φτιάξετε ή να αγοράσετε. Eπίσης φτιάχνετε όπλα,τα αναβαθμίζεται και τα μοντάρετε όπως εσείς πιστεύετε (υπάρχουν πολύ συνδυασμοί για το καθένα).
Προσωπική άποψη για το παιχνίδι
   Είναι Free (δεν νομιζώ να χρείαζεται να πώ κατι παραπάνω για αυτο). Το παιχνίδι το βρήκα τρομερά ελκυστικό καθώς στην ουσία είσαι ένας ninja του διαστήματος (πόσο πιο cool). Τα όπλα και το κάθε warframe θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιό δύσκολους, προσφέροντας πολλούς και διαφορετικούς τρόπους να παίξεις το παιχνίδι. Μπορείς να παίξεις solο αλλά και online οπότε μπορείς να παίξεις και με φίλους σου. Το προτείνω ιδιαίτερα αυτό γιατί θα μπορείτε να κάνετε trade και διάφορα πράγματα πιό εύκολα. Ένα θετικό για μένα, που τους περισσότερους δεν θα τους ενδιαφέρει, είναι ότι έχει στοιχεία της πραγματικότητας και δεν είναι όλα φαντασία. Κάτι που με χαλάει(πλανήτες,μερικά όπλα,”κατοικίδια”).
Ελάχιστες Απαιτήσεις Παιχνιδιού
Επεξεραγαστής: Intel Core 2 Duo e6400 or AMD Athlon x64 4000+(~2.2Ghz dual core CPU)
RAM: 2 GB
Λειτουργικό Σύστημα: Windows XP SP 3 or higher
Κάρτα Γραφικών: Nvidia GeForce 8600 GT or ATI Radeon HD 3600
DirectX: 9.0c
Κάρτα Ήχου: Ναί
Ελέυθερος Χώρος Μνήμης: 25 GB