Σας αρέσει το parkour και τα open-world παιχνίδια; Αν ναι, τότε το Mirror’s Edge Catalyst, το οποίο είναι follow-up του Mirror’s Edge που κυκλοφόρησε το 2009 για PC, φαίνεται να είναι το παιχνίδι που ψάχνετε. Το Mirror’s Edge Catalyst είναι ένα open-world, action-adventure, platform, FPS παιχνίδι στο οποίο οι κινήσεις είναι εμπνευσμένες από το parkour. Ο τίτλος αυτός που αναπτύχθηκε από την EA DICE, θα κυκλοφορήσει από την Electronic Arts στις 9 Ιουνίου του 2016 για PC.

Tο Mirror’s Edge Catalyst φαίνεται πως είναι prequel του Mirror’s Edge και σε αυτό οι παίχτες θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για το παρελθόν της Faith Connors, η οποία είναι και ο κεντρικός χαρακτήρας του παιχνιδιού. Όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι της σειράς, οι παίχτες έχουν τον έλεγχο της Faith καθώς αυτή διασχίζει μία φαντασμαγορική πόλη ονόματι Glass. Οι παίχτες θα χρησιμοποιήσουν τεχνικές parkour για να συνεχίσουν την πορεία τους μέσα στην πόλη και να αποφύγουν ή να πολεμήσουν τους εχθρούς τους. Επιπλέον οι παίχτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποια αντικείμενα που θα βρίσκουν ώστε να μεταβούν από ταράτσα σε ταράτσα.

Το νέο παιχνίδι φαίνεται να παρουσιάζει μερικές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι της σειράς. Μία από αυτές την εντοπίζουμε στο σύστημα μάχης, στο οποίο δεν θα υπάρχουν πλέον long-ranged όπλα και έτσι η μάχη θα επικεντρώνεται στην μάχη σώμα με σώμα και στις τεχνικές που θα χρησιμοποιούν οι παίχτες για να απαλλαγούν από τους εχθρούς τους. Επίσης στις μαχες όταν η Faith θα εκτελεί μία finishing move το παιχνίδι θα αλλάζει από first-person σε third-person ώστε να υπάρχει καλύτερη κάλυψη της κίνησης αυτής.

Ο νέος αυτός τίτλος φαίνεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον και για τον λόγο αυτόν περιμένουμε με ανυπομονησία την κυκλοφορία του.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το trailer του παιχνιδιού.