Ακόμα ένα survival παιχνίδι με zombies είναι έτοιμο να βγει στην αγορά μέσα στο 2016 απο την Daybreak.

Αγοράσαμε λοιπόν το εν λόγω H1Z1 σε early access από το Steam στα 20 $ για να το δοκιμάσουμε και να σας πούμε τις εντυπώσεις μας!

Αρχικά να αναφερθούμε στα Modes που μπορείτε να επιλέξετε.

Έχουμε αρχικά το survival mode στο οποίο ο παίχτης πρέπει είτε μόνος του, είτε σε party μαζί με τους φίλους του, να καταφέρει να επιβιώσει σε έναν κατεστραμένο κόσμο γεμάτο από zombies. Στόχος είναι να κάνει craft τα items που συλλέγει στην πορεία του παιχνιδιού και να καταφέρει να χτίσει το δικό του φυλάκιο όπως αυτός το φαντάζεται! Μέχρι τώρα ειναι φανερά τα πολλά κοινά στοιχεία του παιχνιδού με το Minecraft! Στο survival mode όμως οι δημιουργοί επέλεξαν να μας δώσουν και την δυνατότητα PvP. Ανάλογα με τον server που θα επιλέξεις για παίξεις, έρχεσαι αντιμέτωπος με εκατοντάδες άλλους ανθρώπους με τους οποίους μπορείς να συνεργαστείς η πολύ απλά να σκοτώσεις!

Το δεύτερο Mode που μπορείς να επιλέξεις ονομάζεται Battle Royal και είναι μια καθαρά PvP και μόνο έκδοση του παιχνιδιού! Μπορείς να παίξεις solo ή μέχρι party 5 ατόμων.

Το παιχνίδι ξεκινά με όλους τους παίχτες να πέφτουν με αλεξίπτωτο από τον ουρανό και με την προσγείωση τους να ψάχνουν απεγνωσμένα για κάποιο όπλο ώστε να σωθούν από τους υπόλοιπους . Τα όπλα είναι σκορπισμένα σε διάφορα σημεία στο χάρτη ( διαφορετικά σε κάθε νέο παιχνίδι ) καθώς υπάρχουν και μέσα μεταφοράς ( ATV , Jeep , Περιπολικό , Αγροτικό) . Μέτα από 5 λεπτά στο παιχνίδι μαρκάρεται στο χάρτη μια περιοχή στην οποία όλοι οι παίχτες πρέπει να καταφύγουν, αν θέλουν να σωθούν από τις βόμβες που θα πέφτουν και το τοξικό αέριο που θα ψεκάζεται ανά 2 λεπτά στο map. Και όπως πιθανότατα το φανταστήκατε είναι last man standing! Νικητής του παιχνιδιού είναι ο τελευταίος επιζών. Μέση διάρκεια παιχνιδιού είναι τα 20 λεπτά!

Πάμε τώρα στο κομμάτι της εμφάνισης του παιχνιδιού!

Είναι ένα πολύ καλοστημένο παιχνίδι με αρκετά μεγάλο περιβάλλον. Τα γραφικά του είναι όμορφα με έντονα ζωντανά χρώματα , soft σκιές και χαρακτηριστικές λεπτομέριες σε όλα τα τοπία και αντικείμενα! Τόσο σε 1st person όσο και σε 3rd όλα ειναι ρεαλιστικά και δεν ξεφεύγει από τα μάτια σου η παραμικρή κίνηση!

Όσον αφορά το χειρισμό των όπλων υπάρχει και εδώ ρεαλισμός.

Έντονη αίσθηση προκαλεί το recoil σε κάθε όπλο, το οποίο ουκ ολίγες φορές με έχει σκοτώσει από λάθος επιλογή αυτού. Οι ήχοι των πυροβολισμών είναι ξεχωριστοί καθαροί και δυνατοί ( κάτι που σε προειδοποιεί να κρυφτείς ώστε να μην πεθάνεις). Να τονιστεί οτι δεν υπάρχει sniper στο Battle Royal.

Προσωπικά είμαι πολυ ενθουσιασμένος με το παιχνίδι αν εξαιρέσεις κάποια minor glitches και bugs του παιχνιδιού(μην ξεχνάτε είναι beta ακόμα , δώστε στα παιδία λίγο χρόνο)!

Βαθμολογία Voxel 7,5/10

Για το τέλος σας έχουμε μερικά tips για να καταφέρετε να φτάσετε πιο εύκολα στην νίκη!

  1. Με την πτώση σας εφοδιαστείτε άμεσα οτι μπορείτε και μείνετε κρυμμένοι μέχρι να ανακοινωθεί το σημείο συγκέντρωσης.

  2. Μην βγαίνετε συχνά στο δρόμο καθώς δεν σας καλύπτει τίποτα και είστε εύκολος στόχος.

  3. Οταν κρύβεστε στο δάσος να προτιμάτε τα σκιερά μέρη.

  4. Οταν είστε σε crouch βελτιώνεται ο στόχος σας.

  5. Να κρύβεστε στις μουριές.

  6. Για αποστάσεις μικρότερες των 5 μέτρων επιλέξτε shotgun η ένα απλό glock για να επιτεθείτε.

  7. Να προσπαθείτε να φτάνετε τελευταίοι στο σημείο συγκέντρωσης ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες να επιβιώσετε.

  8. Όσοι παίζετε με dual monitors εύχρηστο θα ήταν στην μια οθόνη να έχετε μόνιμα ανοιχτό το map το οποίο θα σας γλιτώσει πολύ χρόνο!​