Πριν απο 3 χρόνια, το 2013, ένα ιδιαίτερο RPG εκδόθηκε για PS3 και XBOX 360 απο την Capcom. Το όνομα αυτού,Dragon’s Dogma. Φέτος τον Ιανουάριο του 2016 ήρθε το Dragon’s Dogma Dark Arisen. Γιατί ανέφερα την έκδοσή του στις κονσόλες και ποιά η σχέση του με το αρχικό game;
Το Dark Arisen, λοιπόν, είναι μία μεταφορά του αρχικού παιχνιδιού από τις κονσόλες στα PC. Ταυτόχρονα, είναι καιexpansion του αρχικού παιχνιδιού αφού περιέχει όλο το αρχικό παιχνίδι μαζί με μία σειρά απο νέες αποστολές, νέα περιοχή, νέα skill upgrades, νέους αντιπάλους και εξοπλισμό αλλά και όλο το αρχικό DLC περιεχόμενο. Ξέρω τι σκέφτεστε κάπου εδώ. Μεταφορά παιχνιδιού απο κονσόλα; Μμμμ πότε αυτό πέτυχε; Η αλήθεια είναι οτι και εγώ όταν ακούω για παιχνίδι που έγινε μεταφορά απο κονσόλα είμαι λιγο διστακτικός, λίγο απαισιόδοξος και γενικά πιστεύω οτι θα δω άλλη μια αποτυχία(για να είμαστε και ευγενικοί). Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως εξεπλάγην και αυτό έγινε γιατί έπιασα στα χέρια μου ένα παιχνίδι που μου “έλεγε” παίξε με. Τι εννοώ; Το Dark Arisen δεν είναι blockbuster, δεν είναι το παιχνίδι με τα απίστευτα γραφικά, τους πολύπλοκους μηχανισμούς μάχης, δεν είναι ούτε Elder Scrolls, ούτε Dark Souls ούτε Witcher. Παρ’ όλα αυτά είναι ένα τίμιο παιχνίδι, που δανείζεται στοιχεία απο τα προηγούμενα, ένα ευχάριστο παιχνίδι που αν είσαι λάτρης των RPG θα σου αρέσει και θα θες να μάθεις κάθε λεπτομέρειά του και μπορεί άνετα να σταθεί σε υψηλότερο βάθρο απο αντίστοιχα παιχνίδια με πολύ περισσότερο θόρυβο γύρω απο το όνομά τους.

 

“Μεταφορά παιχνιδιού απο κονσόλα;

Μμμμ πότε αυτό πέτυχε;”   

 

Αρχικά να πούμε οτι το παιχνίδι είναι αρκετά δύσκολο και ιδιαίτερα στη νέα του περιοχή(Bitterblack Isle), σε σημείο εκνευριστικό κάποιες φορές. Αυτό όμως είναι που σε αναγκάζει να μάθεις και να χρησιμοποιείς τους μηχανισμούς του όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται. Η ιστορία ξεκινά με την επίθεση ενός δράκου στο παραθαλάσσιο χωριό του ήρωα, με τον ήρωα δηλαδή τον παίχτη, να προσπαθεί να σκοτώσει το δράκο ο οποίος τελικά του αφαιρεί την καρδιά και την τρώει(splatter-ο-καταστάσεις). Έπειτα και εκεί που νόμιζα ότι πέθανα ακόμα δεν ξεκίνησε το παιχνίδι, ο ήρωας ξαναγεννιέται και ξεκινά το ταξίδι για την αναζήτηση της καρδιάς του.

Ο ήρωας ή η ηρωίδα μας καλείται να επιλέξει πριν ξεκινήσει την περιπέτειά του, αν θα είναι πολεμιστής, ranger ή μάγος. Στη συνέχεια όμως του δίνεται η δυνατότητα να κάνει συνδυασμούς ανάμεσα στις τρεις αυτές “κλάσεις” αλλά και να αλλάξει σε περίπτωση που βαρεθεί το στυλ παιχνιδιού που παίζει ή θεωρεί οτι θα τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει συγκεκριμένους εχθρούς. Αυτού του είδους οι εναλλαγές στο gameplay του παιχνιδιού του δίνουν πόντους στο replayability. Πραγματικά αξίζει να δοκιμάσετε κάθε είδους συνδυασμό και να καταλήξετε σε αυτόν που σας ταιριάζει καλύτερα.

 

“Το Dragon’s Dogma Dark Arisen είναι must για τους λάτρεις τως Action RPG’s.

Ειδικά για όσους έχουν τερματίσει τα Witcher και θέλουν να παίξουν ένα αξιόλογο game αυτή την περίοδο.”

 

 

Ας πάμε όμως στους pawns ένα πολύ ενδιφέρον κομμάτι του τίτλου. Ο παίχτης καλείται να επιλέξει κάποιους mercenariesοι οποίοι θα τον βοηθήσουν να ολοκληρώσει την αποστολή του. Θα μου πείτε οκ αυτό το έχουμε ξαναδεί. Συμφωνώ αλλά η ιδιαιτερότητα που δεν έχουμε ξαναδεί είναι ότι αν ο παίχτης είναι online, τότε έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει mercenaries που έχουν κατασκευάσει άλλοι παίχτες, κάτι που κάνει πολύ ενδιαφέρον το παιχνίδι. Ξεκινάς με έναν pawn που δημιουργείς εσύ, και διαλέγεις και άλλους δύο είτε έτοιμους απο το παιχνίδι είτε pawns που έχουν δημιουργηθεί απο άλλους παίχτες. Η επιλογή είναι δική σου ενώ οι συνδυασμοί απεριόριστοι αφού κάθε pawn έχει τη δική του κλάση και το δικό του skill set. Οι pawns μπορεί να μην έχουν την καλύτερη ΑΙ που έχουμε συναντήσει όμως εν τέλει αποδεικνύονται ιδιαίτερα χρήσιμοι στις μάχες.

 

 

 

Τέλος και πριν κλείσω το άρθρο θέλω να πώ πως ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα αυτό το game με τον open world του που προσφέρει, σίγουρα δεν είναι τέλειο και υπάρχουν κάποια πράγματα που με χάλασαν όπως η πλοκή, η οποία ενώ ξεκινά πολύ δυνατά και τελειώνει ακόμα πιο δυνατά, στη μέση του παιχνιδιού κάπου χάνεται. Ο τεχνικός τομέας του παιχνιδιού είναι απλά καλός και το ίδιο και ο ήχος του. Το Dragon’s Dogma Dark Arisen είναι must για τους λάτρεις τως Action RPG’s. Ειδικά για όσους έχουν τερματίσει τα Witcher και θέλουν να παίξουν ένα αξιόλογο game αυτή την περίοδο.

 

Ελάχιστες απαιτήσεις

Intel core i5 660 ή αντίστοιχο AMD, AMD Radeon HD 5870 ή αντίστοιχη Nvidia, 4 GB RAM

Προτεινόμενες 

Intel core i7 4770k ή αντίστοιχο AMD, Nvidia GeForce GTX 760 ή αντίστοιχη AMD, 8 GB RAM

Το τρέξαμε σε:

AMD Phenom II x4 965 3.4 GHz, AMD Radeon HD 6950 2 GB, 8 GB RAM

Σε ανάλυση 1920*1080 και τα settings στο μέγιστο δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα.