Μετά από δεκάδες φήμες και διαρροές ήρθε επιτέλους η ώρα που το Huawei P9 είναι επίσημο, ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση παρασουσίασης στο Λονδίνο. Το Huawei P9 συνοδεύεται και από το Huawei P9 Plus.

Huawei P9

Το Huawei P9 είναι η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας με οθόνη 5.2”, ανάλυσης 1080p IPS LCD. Φοράει SoC Kirin 955  -τροποποιημένη έκδοση του Kirin 950 που έχει το Huawei MATE 8- με 8-πύρηνη CPU (4×2.5GHz + 4×1.8GHz). Θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, εκ των οποίων η μία θα έχει 3GB RAM και 32GB εσωτερικής μνήμης αποθήκευσης, και η άλλη θα έχει 4GB RAM και 64GB εσωτερικής μνήμης αποθήκευσης. Δυνατότητα επέκτασης με MicroSD θα έχουν και οι δύο εκδόσεις.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό του Huawei P9 είναι, όσον αφορά την κάμερα, η διπλή εγκατάσταση. Τεχνολογία η οποία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την γερμανική εταιρεία Leica που εξειδικεύεται στα οπτικά. Πιο συγκεκριμένα, η πίσω κάμερα του P9 περιέχει ουσιαστικά δύο ξεχωριστές μονάδες 12megapixels, η μία λαμβάνει χρώμα και η άλλη μόνο μαύρο και άσπρο. Οι δύο μονάδες αυτές συνεργάζονται ώστε να επιτευχθεί η λήψη πιο λεπτομερών πλάνων με καλό φωτισμό και μείωση του θορύβου σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Υπάρχει και διπλό LED flash.

Το σώμα της συσκευής είναι από αλουμίνιο και μοιάζει με το NEXUS 6P –το οποίο είναι κατασκευή της Huawei. Στο πίσω μέρος βρίσκεται ο αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος.

Η μπαταρία του είναι στα 3000mAh και η φόρτιση γίνεται μέσω σύνδεσης USB Type-C.

Η τιμή του είναι στα 599€ για την 3GB/32GB έκδοση και 649€ για την 4GB/64GB. Η διάθεση τους θα ξεκινήσει στις 16 Απριλίου σε 29 χώρες της Ευρώπης και Μέσης Ανατολής.

 

Huawei P9 Plus

Οι φήμες έως και χθες ήθελαν το Huawei P9 να συνοδεύεται από το P9 Max. Όπως αποδείχθηκε όμως ήταν απλά φήμες, καθώς αντί για P9 Max ήρθε το Huawei P9 Plus. Πρόκειται για μια 5.5” συσκευή με οθόνη AMOLED.

Σε αντίθεση με το P9, το Huawei P9 Plus θα έρθει σε μια έκδοση με 4GB RAM και 64GB εσωτερική μνήμη αποθήκευσης. Η μπαταρία του είναι στα 3400mAh. Όπως ισχυρίζεται η εταιρεία η τεχνολογία Dual-IC Rapid Charge μπορεί να δώσει 6 ώρες χρόνο ομιλίας με μόνο 10 λεπτά φόρτισης.

Ακόμα, το P9 Plus διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία τα οποία μπορούν να προσαρμόσουν  την έξοδο τους ανάλογα με τον προσανατολισμό της συσκευής. Αυτό σημαίνει πως αν η συσκευή βρίσκεται σε κατακόρυφη θέση το κάτω ηχείο βγάζει μπάσο και το πάνω φροντίζει για πρίμα.

Η τιμή του είναι στα 749€ (100€ πάνω από το Huawei P9) και η διάθεση του στην αγορά θα ξεκινήσει στις 20 Μαϊου 2016.